Friday, December 10, 2010

Kiciwa tp ALHAMDULILLAH..

nk post psl konvo day, tapi tangan laju nak cerita pasal result. agak mengecewakan lah result utk 1st sem degree.huhu.teruk u'ollssss..huhu..nk nangis sambil tumbuk tumbuk kat bantal.huhu

tapi dalam kesedihan, rasa bersyukur kpd Yang Maha Esa yang teramat sgt sebab aku lulus semua subjek.Alhamdulillah.... :)

Dalam tangisan masih ada lagi sinar kegembiraan..huhu..

p/s:Fatin Azaty,sila belajar dengan lebih tekun.jgn nk main badminton mlm2 lagi.kurangkn ronggeng 2.huhu :(

Saturday, December 4, 2010

Taaarraaaaa..



::Sometimes picture tells everything:: :))

Thursday, December 2, 2010

jangan pegang2,duduk renggang2..








I'M NERVOUS!!


SERIOUSLY!!



p/s:budak besar sikit,have a safe journey ok.i'll be waiting for u :))

Tuesday, November 30, 2010

p/s:Budak Besar Sikit

sejak kebelakangan ni asyik nak buat entry geli geli je.tapi jangan muntah banyak sangat bila baca. (ko ingt ade org bace ke ko punya blog nie?booo fatinn!!) Ok,berpijak di Bumi Yang Nyata Balik. Tapi nak buat macam mana kn,hati tengah berbunga bunga.AAuuwww!!. Sila jangan tanya dengan lebih lanjut.hehe.Saya akn berasa malu nnt.hehe (reti lak ko rasa malu ye fatin azaty)hoho.Ok,capangkan telinga,bulatkn mata,sediakn plastik untuk muntah hijau sekarang..eeeeuuu..hehe

hey KAMU istimewa
hey KAMU gembirakan saya
hey KAMU buat saya rasa d'hargai
hey KAMU mantol!!hehe
hey KAMU...........xtau lg da..hehe

hey KAMU,,,,,,,,,, saya sayang KAMU


p/s:permintaan istimewa,harus diturutkn :) F. C . Q

:: kelebihan kamu akn melengkapkn kekurangan saya & saya harap kelebihan saya akan melengkapkn kekurangan kamu.So, dengan itu kita akan saling melengkapi :)) ::

Tuesday, November 23, 2010

kembar 2,bulan kembar 1,thn 2010

selepas beberapa tahun ia datang balik
rasa janggal & kekok
hahha
tapi apa yang penting
rasa 'tidak percaya' (tolong tumbok mak nok!.hehe)
hahaha

*sengal*

mungkin masa dah tiba kot
tak apa,berusaha sebaik yang mungkin
Insyallah,semoga semuanya berjalan dengan lancar
kayuh pelan2 dulu
sebelum berundur diri,msuk gear reverse dulu.ahakz!!Mari kite learn ABC.. ye ;)

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

ok,good boy & good girl!easy rite ;))

p/s:budak besar SIKIT :))



Saturday, November 20, 2010

mengikuti aliran


jangan cepat sangat untuk menilai
nanti diri sendiri yang kecewa
tapi jangan menolak sangat
bagi peluang untuk diri menilai

tapi makin lama
ia makin ........
aaarrgghhh!!
bukan kah baru sekejap cuma
macam macam boleh terjadi

bila macam macam boleh terjadi,
siapa yang harus dipersalahkan???
kau,aku,dia,kamu,korang??
'lu pk sndri!!'

tak apa,
'just follow the flow'
tapi diingatkan supaya tidak terlalu gopoh @ 'excited'
relax cik fatin..
hehehe

p/s:awat ayat skema x sudah.hehe
rindu si mantol & merenks

Sunday, October 31, 2010

MENYUT!!

KAU tau tak yg

AKU...


RINDU


KAU !!!!!

hnya disbabkan itu,kita makin renggang
mungkin salah aku sbb x kena masa time 2.a
xpe,aku paham sbb ko pun mngkin sgt serabut
di tambahkn pulak aku ckp mcm 2 kat ko

*sigh*

aku sllu doa kita mcm dulu balek
aku RINDU hg tau x???

msti hg x rasa pape pun
hg pun ade marka yg bole teman hg kn??
xpe weh..
yg penting aku sllu doakn hg
doa utk ayah hg
doa supaya hg keje elok2
doa utk kebahagiaan hg
doa utk kejayaan hg.

SAYANG LU BRO!!!!!
kwn smpai mati ~

p/s :barua lu kenekn wa!!!

Thursday, September 30, 2010

terima kasih KAMU

terima kasih bebanyak

sebab apa??

sebab bantu untuk saya

dan juga diri KAMU

p/s :semoga KAMU berbahagia.n jgn lupe jemput kawen nnt ea?hoho

Monday, September 6, 2010

Makan Smpai x ingat dunia :)

having a great2 day with all of u!!

thnx sume yang join buke pose

serius seronok giler!!!

SAYANG KORANG SUME!!
:))

p/s:pic jgn lupe ye. :)

Thursday, September 2, 2010

Biar yang berapi jadi suram

Bermula dengan perasaan ragu
Tapi cuba untuk bersangka baik
Supaya boleh didik aku jadi sentiasa positif
Ia..positif..
Memang aku sentiasa ingin jadi begitu

Betul kata orang,
Jangan pernah untuk mula sesuatu yang buruk
Nanti akan jadi tabiat yang buruk

Tapi kadang kadang perasaan tak boleh ditipu kan??
Kalau ditahan tahan selalu,
Boleh dapat darah tinggi gamaknya
*senyum sinis*
Tapi apa boleh buat
Kadang kadang kena jaga juga perilaku
Agar tak nampak sumbang dan sumbing oleh orang sekeliling

Biar untuk itu saja buat masa ni
Supaya gunung berapi yang panas pun
Akan jadi sejuk walaupun
Berkeadaan suam suam

Monday, August 30, 2010

asyik asyik benda yg sama!!

asyik asyik tiada masa
padahal dalam 1 hari ada 24jam
kelas penuh sangat ke 24 jam tu??

*terdiam

banyak sangat kekangan
untuk membolehkn proses pembersihan sesawang ni
ni pun curi curi masa didalam kelas

hahahaa

ok,sambung kemudian..

p/s:ni la sebab nye aku suke kls kt lab..hehehe

Sunday, August 15, 2010

Aku la tu!!

curi masa sekejap utk lap2 ckit sesawang ni

"SAYA masih SAYA yang dulu"

untuk makluman semua.

:))

Monday, June 28, 2010

jangan tunggu lama lama

ok..saya sedar blog ni memang da berabuk habis!!

busy yang terlampau,bak kata kawan2 saya,mcm perdana menteri..hehe

nnt akan update kembali

tungguuu~~~

Sunday, May 16, 2010

Main Kejar Kejar

tulun!!!

tulun!!!

Dia datang..!!

Si Pencuri Hati...

Saya ingin mintak tolong kt

Si Perampas Hati...

Tulun!!!

Tulun!!!

p/s:jauhi kamu dari saya!!

Sunday, May 9, 2010

Kenapa kau diam sekarang??

Gila ke ape??

hilang akal ke ape??

tetiba aku rindu kat ko gile

ko memang gile tau x??

Ish!!takut aku dgn ko ni

tapi serius sekarang aku tgh rindu kt ko

huhuhu..

ok2!!stop fatin azaty,g sambung study selling

kpd kwn2 yg da abes exam,jgn nak seronok sangat ea..baik korang g wat solat hajat untuk kiteorg2 yang tak abes exam lagi nie.hehehe..

p/s: smuge d'permudahkn sglenye..Aminnn~~

Tuesday, May 4, 2010

'JIKA' 'KALAU'

Jika??

Kalau??

Ha...apa lagi ea..

Huh!!Aku makin bosan dengan diri sendiri
Rasa nak maki pun ada

Aku tetiba hilang fokus
disebabkan situasi malam tadi

Alhamdulillah rakan rakan kesayangan ada bagi kekuatan
Esok pagi ada paper International Business
lagi sikit nak habis
kena kuat semangat nie.huhu

'Jika'.. 'Kalau'
Tolong jauhi saya boleh??

Hati pun..
nak mintak tolong jauhi 'dia' boleh??

:(

p/s:terima kasih rakan-rakan yang membantu..huhu..syang korang..Semoga dipermudahkan menjawab soalan esok..saya sgt cuak.huhu :)

Sunday, May 2, 2010

Campak semua itu!!

Gembira melihat kamu sebegitu
nasib memang jika dilihat secara kasar,
ada yang mengalami nasib yang sama

tapi realiti nya..

kesudahannya tetap tidak sama
ada yang diakhiri dengan sedih..
ada yang diakhiri dengan gembira..

tapi itu realitinya..

aku??

masih sedang berusaha untuk melupakan
dalam sehari itu berusaha untuk menjauhi
tetapi dengan kemajuan telnologi sekarang
ish!!
tapi tak pe..

usaha tangga kejayaan!!
yeahh!!

p/s:bile mau abiskn bace international biz nie..huhu..tolong la sspe bce kn utk aku.huhu

Saturday, May 1, 2010

MacamMacamHalLa

nothing to say~~

errr...

ok,itu sahaja.

hohoho~~ :p

Friday, April 23, 2010

semenjak kau hadir dalam hidupku :)



setiap hari menghitung hari
dan juga menunggu detik :))

hati akan tersenyum tatkala melihat itu


bila hati mula tersenyum,

ia terukir di bibir

senyum itu seakan bukan sampai ke telinga,

tetapi sampai ke eropah


bukan sahaja terbit senyuman
tetapi lahir bunga-bunga di hati
saya suka :)


jangan pergi cepat sangat
nanti saya rindu

huhu..


hahaah..cam ape..
power x ayat aku.hahaha
ni di sebabkan keterujaan aku tengok drama siri

ADAMAYA

best giler!!hari-hari dari isnin-khamis
kul 6.30 da terpacak kt depan tv.
aku suka giler citer nie
serius!!!

so,ade aku kesah??!!
hohoho~~
p/s:nak suami mcm ADAM lakonan sein ley??sweet sgt!!i loike.heheh ;)

Sunday, April 18, 2010

nak g memancing kat pantai remis

mode~~ KENANGAN TERINDAH

Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang t’lah hilang
Darimu yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun aku mampu
Untuk mengenangmu

Darimu kutemukan hidupku
Bagiku kaulah cinta sejati

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau
Kenangan terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang t’lah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

Darimu kutemukan hidupku
Bagiku kaulah cinta sejati

bila nak pergi jauh jauh perasaan tu??

semakin jelek!!

bukan jelek dengan kamu

tapi perasaan sendiri

huhuhu..

p/s:balek nnt nak singgah pantai remis ley??ade sesape yg nak temankn x??huhu

Saturday, April 17, 2010

Malam yang teruja,Hari Lahir

ish!!sungguh degil anak sulong azhar ini..
pergi ke library..selepas 30 minit mengadap buku Research,
konon nak g amek angin,
tapi pergi amek angin kat bilik IT..ish2!!
ehe..

btw..

17hb April 2010 ini..
mau ku ucapkkan
SELAMAT HARI JADI ke 46 thn kepada
AZHAR BIN ISHAK
ayahanda ku..
Semoga d'panjangkan umur..D'murahkan rezeki..D'beri kesihatan yang baik
May God Bless You
Terima Kasih atas segalanya
Along Sayang Ayah
:))

mlm tadi..
gembira mendengar suara incik
selama 30min ++..
terima kasih sebab membuat panggilan :)
*rindu fm* weee~~

arrgghhh..
susahnya hendak usir..
adoii kamu ni..
orang lain tolong ganti dia ni. :(

p/s:to ayah,sori sebab mendedahkan umur ayah yang masih muda ini..hehehe ;p

Friday, April 16, 2010

Mari pergi library!!

Tolong jauhi aku..

akan bertukar menjadi hulk sebentar lagi..hohoho~~

lepas ni mata akan jadi bola,diri akan jadi ulat..so???

MARI MENGULANGKAJI PELAJARAN UNTUK PEPERIKSAAN AKHIR!!!

mari lihat jadual exam yang sangat menarik!! :)

21 April 2010 : Research Methodology
22 April 2010 : Fundamental of Entrepreneurship
05 May 2010 : International Business
09 May 2010 : Principles & Practices of selling

ha..amek ko...

mula mengulangkaji sekarang!!hohoho~~
jauhi muka buku dan blog ini.huhu
dekati buku2 tebal bola mata..huwaaaaa!!!

da la pembuka pagar serta penutup pagar..huhu.
memang UiTM Segamat di hatiku sungguh!!xpe2,semester akhir kot..mmg sayang la UiTM Segamat.hahaha

Ku doakan moga di permudahkan segala nya,di beri rezeki ilham,di beri rezeki faham dan semoga d'terangkan hati..Begitu juga dgn RAKAN RAKAN SEMUA..Semoga berjaya..Aminnnn..

p/s:lps paper ke 2,mau balek!!yooo!! :)

ha..kita minum kacip fatimah dulu..haa???ehe


ha..kn da ckp,mata akn jd bulat..huhu


alahai..ni la mau dielakkan.ade sspe tau bagaimana mahu usir perlakuan begini??


ha..x elok..x elok..wake up!!!!!!!!!!!

mari sama sama kita doa

Mari baca kisah ini......

Saya Rohaiza Bte Ishak. Saya merupakan guru Kemahiran Hidup di MRSM Muar. Tujuan saya menulis email ini ialah untuk memohon belas kasihan dari pembaca kerana anak kedua saya yang bernama NurHannah Bte Mohamed Helmi berusia 3 bulan tidak sihat.


Ketika bersalin, anak saya lemas kerana tali pusat keluar lebih kurang 40 minit sebelum saya bersalin. Ini menyebabkan anak saya lemas kerana tidak mendapat oksigen kerana tali pusat sudah terkeluar.

Apabila doctor scan (MRI) otak anak saya, doctor menyatakan bahawa anak saya terencat akal kerana sel-sel otak telah mati kerana kekurangan oksigen. Hanya Allah yang tahu apa yang saya rasa ketika itu.

Kaki bagaikan tidak jejak ke bumi. Muka saya pucat bagaikan tiada darah lagi. Hampir 3 minggu saya mengambil masa untuk terima hakikat apa yang doctor terangkan mengenai anak saya. Hari-hari saya menangis. Saya rasakan hati saya kosong.

Selepas 3 minggu saya cuba berkongsi masalah dengan teman sekerja. Semangat saya mula datang apabila ada rakan yang mengalami situasi yang sama seperti saya iaitu anak mereka lemas ketika bersalin. Doktor juga menyatakan anak mereka terencat akal. Tetapi kuasa Allah mengatasi segalanya dan anak mereka alhamdulillah sihat. Tetapi saya akui bahawa saya hanya insan yang lemah. Kadang-kadang saya kuat, kadang-kadang saya lemah sangat.

Rakan menasihati saya agar perbanyakkan solat hajat, baca yassin dan bersedekah. Alhamdulillah. Saya melakukan semua nasihat yang mereka berikan. Perkembangan terbaru tentang anak saya ialah dia masih lagi belum boleh menghisap dan menelan. Minum susu menggunakan tiub yang dimasukkan terus ke perut. Suction machine pula digunakan untuk menyedut air liur kerana anak masih tidak boleh menelan.

2 minggu lepas anak dimasukkan ke hospital kerana jangkitan kuman pada paru2. Ketika itu keadaan anak terlalu lemah menyebabkan doctor sukar mencari urat anak. Pilihan kedua ialah masukkan line hingga ke tulang.

Sekali lagi anak saya diduga iaitu selepas 3 hari kaki anak bengkak. Apabila doctor buat x-ray, rupanya kaki anak saya patah kerana dicucuk ketika memasukkan line.Pergerakan anak saya tidak seaktif bayi kerana kesan kurangnya oksigen di otak ..tambahan pula kaki kanan anak bersimen.

Hanya Allah tempat saya mengadu. Jika boleh, biarlah saya yang menanggung semua kesakitan itu, bukan anak saya yang berumur 3 bulan. Minum guna tiub, tak tahu menelan…kaki pula bersimen.

Kalian bayangkanlah bagaimana perasaan seorang ibu yang menjaga janin dalam kandungan bagaikan menatang minyak yang penuh. Tetapi selepas lahir, begitu besar ujian untuk anak saya.Terus terang saya katakan bahawa ini adalah ujian yang maha-maha besar dalam hidup saya. Saya bersyukur kerana Allah menguji saya kerana Dia sayangkan saya dan anak.

Dikesempatan ini saya memohon, merayu dan menagih simpati agar kalian dapat meluangkan masa untuk melakukan sembahyang hajat agar kesihatan anak saya pulih dan jauhkanlah anak saya dari sebarang kecacatan.

Andainya terlalu berat permintaan saya, bacakanlah Al-Fatihah. Jika permintaan ini juga berat, cukuplah kalian mengucapkan INSYAALLAH agar anak saya sihat, dijauhkan dari kecacatn dan dipulihkan kerosakan pada otaknya. Mudah-mudahan dengan keikhlasan kalian, doa kalian dimakbulkan. Hanya Allah yang mampu membalas budi kalian.

Saya juga memohon agar kalian dapat forwardkan email ini kepda rakan-rakan kalian agar dapat membantu anak saya. Kesihanilah anak saya kerana dia terlalu kecil untuk memahami erti kesakitan. Jika ada nasihat, pengalaman dan ilmu..emailkanlah kepada saya rozex_3056@yahoo.com.my <http://us.mc761.mail.yahoo.com/mc/compose?to=rozex_3056@yahoo.com.my> . Di sini saya sertakan panduan sembahyang hajat. Mudah-mudahan bolehlah kalian amalkan jika ingin memohon sesuatu hajat. Percaya dan yakinlah bahawa Allah maha mendengar doa dari hambaNya.

Solat Hajat

1) Niat Ushalli sunnatal hajati rak’ataini lillaahi ta’aala.

2) Tiap-tiap 2 rakaat sesudah membaca al-fatihah, baca Ayat kursi 1x, dan Kul huallah huahad sebanyak 1x.

3) Sehabis salam yang terakhir, sujud semula. teruslah meminta hajat kepada Allah dengan khusyuk.Insyaallah Allah makbulkan.

Ayat Kursi

Allahu laa ilaaha illaa huwal hayyl qayuum, la tak khu-dzuhuu sinataunw walaa naw-um, lahuu maa fis samawaati wamaa fil-ardhi, man dzal-la-dzii yasy-fa-‘u indahuu illaa bi-idz-nihii, ya’-lamu maa bayna aydiihim, wamaa khal-fahum walaa yuhii-thuuna bi-syai-inm min’ilmihii illa bimaa syaa-a, wasi-‘a kursiy-yuhus samaawaati wal-ar-dha, walaa ya-uu-duhuu hifzhuhumaa wahuwal ‘aliy-yul azhim.

Gambar ini diambil pada hari ke-2 kelahiran Hana. Waktu ini Hana di ICU nursery. Hana bernafas menggunakan mesin kerana ketika lahir, denyutan jantung sudah terhenti. Doktor melakukan CPR untuk mendapatkan semula nyawa Hana. Allah Maha Berkuasa. Alhamdulillah. Ini gambar 2 minggu lepas ketika di wad knk2 tiba2 pernafasan Hana laju. Doktor memberi saya 2 pilihan. Pilihan pertama untuk mendakap Hana buat saat terakhir kerana Hana terlalu sukar bernafas. Pilihan kedua pula ialah masuk ke ICU dan memasukkan kembali tiub pernafasan. Doktor menerangkan jika tiub sukar di masukkan ke mulut, mereka akan masukkan melalui leher dengan menebuk leher Hana. Dengan kuasa Allah tiub berjaya dimasukkan melalui mulut. Ini gambar ketika Hana dimasukkan ke ICU selepas tiub pernafasan dimasukkan melalui mulut. Hanya air mata saya yang menemani Hana ketika di ICU kerana saya tidak dibenarkan menjaga Hana ketika di ICU. Ini gambar selepas kaki Hana disimen. Tiub di mulut Hana digunakan untuk menyusu. Belum lagi pandai menghisap, kaki pula patah. Alhamdulillah atas ujian yang diberikan. Saya redha. Saya berharap dengan melihat gambar Hana, lahirlah sedikit simpati dari kalian. Cuma doa yang saya pohon dari kalian agar Hana boleh membesar seperti kanak-kanak yang sempurna. Jauhkanlah Hana dari kecacatan. Mudah-mudahan Allah gantikan sel yang rosak di otak Hana dengan sel yang baru dan dipilih di kalangan sel yang terbaik untuk Hana. Inilah doa yang tiap kali saya baca setiap sujud yang terakhir, setiap kali lepas solat fardu dan solat hajat. Mudah-mudahan Allah makbulkan segala doa dan Allah berkati segala usaha saya. Selebihnya saya bertawakal. Amin


Marilah kita sama sama mendoakan kesihatan yang terbaik untuk anak kecil ini.

p/s:kisah ini dipetik drpd blog www.perempuanjomblo.blogspot.com

Thursday, April 15, 2010

Semua kene senyap bila muvie sdg d'tyangkan!

Program yang terakhir untuk semester Dis 09-April 10 bagi Jawatankuasa Sukan Pelajar, UiTM Johor adalah JELAJAH JAWATANKUASA SUKAN PELAJAR ke 3 UiTM. (9,10, 11 April 2010)

1) UiTM Shah Alam

2) UiTM Perak
3) UiTM Arau

Semua AJK terlibat untuk program ni. Walaupun bunyi nye cam seronok je kn,cam g jalan, lagi2 kat Arau.hehehe. Tapi kami ade MISI yang hendak di laksanakan sepanjang program ini berjalan. Bak kata orang,luas perjalanan, bertambah luas pengalaman dan ilmu.

*cewaahhh* hehehe

tapi yang x syiokk nye,kami yang part 6 nie x dapat join program ni dari awal disebabkan terpaksa menghadiri modul part 6.huhu. Dan disebabkan baik hati nya staff unit sukan uitm johor,sanggup menempah van uitm untuk kami bergerak dari segamat terus ke Arau. Means gerak selepas modul pd hari sabtu. Tak pela.demi ingin juga melaksanakn misi kami,bersemangat juga la. walaupun.....ENT still x siap lagi.huhuhu..nampaknya mmemang x tido la selagi tak present ENT.huhu.xpa2..chaiyk2!!!hehe..

So,kami yang part 6 ni gerak dalam kul 3ptg terus jumpa yang lain kt R&R di Sg Perak. Kami gather ramai2.. :))
mari lihat gambar2..

kami ramai2 berkumpul d R&R Sg.Perak!!

photo of the day :) with budak jepun.ehe


di kolej Cengal

si 'joyah' itu mmg suka makan.So??hehehe

KAMI di stadium UiTM Arau

KAMI again~~ :))

again~~

JSP UiTM Johor.yeaayy!!!

bersama student FSR UiTM Arau di gym mereka :)

kami berjemaah membeli jersi MU :))

sangat seronok di samping mendapat input yang sangat berguna.
JSP sangat memberi kan ku pengalaman yang sangat berharga.Aku sangat2 menghargainya. Sedihnya ingin meninggalkn KAMU semua.
Akan RINDU kalian SEMUA. TERIMA KASIH atas segalanya. :))

Wednesday, April 14, 2010

tolong pergi jauh2 boleh??

ok!!

sedang cuba.

tapi,kalau kamu datang lagi

saya tak dapat nak elak,

sebaliknya saya akan senyum..

damn!!!

Monday, April 12, 2010

Tolong la Tuhan bantu aku..

dia bukan aku punya

tapi kenapa rasa semakin membuak buak

ia makin membuatkan aku rasa menyampah!!

dia bukan aku punya!!
*ditekankan di situ

aku tak mahu RINDU dia lagi
boleh tak??
huhuu

p/s:tolong bawa perasaan ini jauh2 sangat!! :(

Tuesday, April 6, 2010

jom sama2 rock sambil jalan di karpet merah

Penampilan tak begitu penting kalau nak di bandingkan dengan perasaan untuk menghargai suasana ketika itu. Bukan kah bagus kalau semua orang berfikiran begitu. Menghargai selagi masih boleh. Kita pun tak tahu lagi akan datang bagaimana. Kenapa tidak kita hargai nya sekarang??

Hubungannya agak lama sudah cukup untuk ukir rasa sayang. Sayang untuk tinggalkan segalanya. Kalau mempunyai jodoh yang paanjang, mungkin akan bersama lagi. Tetapi sebelum tahu jodoh panjang atau tak,kenapa kita tak hargai apa yang di sediakan ini??

Ya..mungkin ada banyak cara lain boleh kita hargai. Tapi tak tahu kan apa yang Dia telah rancang untuk kita. Tapi tak pe lah. Terpulang kat masing-masing la kan.
hmmm...

p/s: sedih + kecewa

Monday, March 29, 2010

Mana Rumah ku???

Senyap

Senyap

dan senyap lagi

Terima Kasih kamu..
hanya dengan sedikit kata kata kamu itu,
saya sedikit lega..

derita merindu..

itu perasaan saya sekarang!!!

p/s>> tolonglah,aku mahu balik.. :(

Friday, March 26, 2010

Wednesday, March 24, 2010

sabar ye :)

terima pesanan ringkas daripada rakan lama

dia sedih

aku sedia memberi pinjam mata utk membaca masalah dia

dan...

*terdiam*

mereka memang macam tu
langsung tak hormat orang
aku faham perasaan kau
tapi bila aku tengok balek,mmg patut kau rasa
untuk tidak memaafkan diaorg
tapi jangan macam ni k..
kita kan kawan..
maafkan dieorg ea.. :)

aku cukup kental ke??

entah..

mungkin malas nak fikir sangat

so,biaq pi la..

p/s:jgn sedey2 ea whai kawan jauh,sayang kamu :)

Saturday, March 20, 2010

ikut rentak..

ikhlas..

aku okey!!

:))

Friday, March 19, 2010

nak strawberi & baby tomato!!

Aku akan sangat menghargai

PENGORBANAN ini..

TERIMA KASIH

FATINAZATYAZHAR!!

&

paling TERIMA KASIH

MAHA ESA..

*tenang*

-sedihnya tak dapat join trip gunung di cameron ari ni. Tadi beli mknn untuk persiapn diaorg kat sana.Then hanta diaorang kat dalam bas.Lagi bertambah sedih bila senior2 / otai gunung turut serta untuk trip ini.huuuaaaa!!!!

-rakan2 sepergunungan yang lain,nnt kita lak yang g eh!!rindu ingin berada di puncak bersama kalian semua..huhuhu

-berdoa agar trip mereka ke gunung berinchang & gunung irau ni semuanya berjalan dengan lancar.Aminnn.... (dgr cite kt cameron,sgt sejuk sekrg.berhati2 kalian semua :) )

-malam ni ada test entreprenuership dengan tajuk yang hampir 1 buku. da macam final lak. Semangat lak macam chipsmore.
internal problem.huhuhu
doakan ku dpt wat yg terbaik utk test mlm nie..Aminnn

Thursday, March 18, 2010

Lu Fikirlah Sendiri!

kelmarin melihat video tentang keganasan & ketidakamanan
yang melanda di negara iraq
terutamanya terhadap kanak kanak
sangat sedih :(

apa yang menginsafkan..
apabila..
didalam situasi letupan disana sini
kereta kebal yang besar mengeluarkan bom2 yang sangat menakutkan
keadaan yang sangat huru hara

tetapi

mereka yang disana sempat menunaikan ibadah kepada
MAHA ESA
berdoa agar diberi keamanan kepada negara mereka
& melindungi negara mereka dari syaitan syaitan dunia ini..

mereka bukannya menunaikn ibadah di dalam surau atau pun masjid,

tetapi di atas jalan raya!!
dengan berkeadaan kan seperti yang aku katakan tadi.

*senyap*

hinanya aku di sisi MU
terlampau leka sangat dengan kesibukan dunia
terlampau leka apabila negara aman

hmm..

AMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR

kepada diri sendiri & umat islam yang lain

p/s:serius!!

sangat rindu beliau!!

Hajah Jaliah-nenek saya

Wednesday, March 17, 2010

SAYA SUKA AWAK!!

tak tahu kenapa
kebelakangan nie
nak sangat selalu berjumpa dengan sesawang ini

rindu!!

mungkin sesawang ini sekarang
menjadi rakan baik saya sekarang

terima kasih!!

:))

Sekejap-sekejap

pendek saja entri untuk kali ini.

cuma mahu cakap,
aku hanya mampu meminjam kn telinga aku untuk kamu-kamu
lebih dari itu..hmmm..
aku akan cuba wahai kamu-kamu

cuba untuk jadi yang terbaik!

Salam Takziah kepada rakan yang kelakar & comel sekali :)
IZZAT SHAMIR HAFIQ BIN JAMIAN
diatas pemergian ibunda tercinta..
harap kau tabah ye dek..
Al-Fatihah......

thanks kepada rum8 kesayangan ku.
EZA SYAFIQA BT ABD WAHID
diatas pemberitahuan berita itu..
dear,kau pun tabah gak ea..jgn sedih2.. :)


last but not least.


kenapa dia makin rasa seorang??
kenapa??
xde sapa yang tahu..
& dia pun tak nak beritahu sesape..
kenapa??
sebab dia merasakan tiada siapa pun yang akan faham.
ok!full stop.

ish!td kata entry yang pendek,
tapi kau da berlebihan ni fatin azaty.
ok,blah2!!
hehe :)

Sunday, March 14, 2010

Jangan baling kerusi! ;)

Friendly di UTM,Skudai & Diskusi bersama delegasi UTM

Aku??
sudah semestinya terlibat untuk diskusi itu. Aku ni atlet la pulak kn.tapi aku budak sukan gak.tapi dalam sukan rekreasi.Sukan yang lain pun aku ley gak,but more on sport recreation. (nk jugak..ehehe)
Mula mula memang malas nak brdiskusi ni.nk diskusi pasal ape??huh!tapi disebabkb wakil Jawatankuasa Sukan Pelajar ramai yang tak dapat nak attend & aku as setiausaha,of course la kena buat laporan & catit mencatit sume.Then,kena la pergi.huhuhNasib ada geng.especially senior ku,k.afdzan, orang2 kuat JSP.abg n adek pun pergi.so lega la sikit.

Bergerak ke UTM 2 bas & 1 van. Aku naik van.ehehe. Atlet2 & sebahagian wakil JSP naik bas. Sampai je kt UTM,kami di sambut dengan agak meriah. Friendly & Diskusi ni adalah antara UiTM Segamat & Jawatankuasa Mahasiswa Kolej Rahman Putra (1 of da kolej there).


Diskusi & game start pada waktu yang sama. Diskusi semua berjlan dengan lancar, alhamdulillah..Dieorg tahu mengenai kami, & kami pun tahu mengenai sistem dieorg. Layann sgt bagus punyeee..hehehe.Dioerg baik2 belaka. :))


The conclusion is,team Kolej Rahman Putra UTM,Skudai menang keseluruhan.Dan kami pulang dengan tempat kedua & sesuatu yang berguna untuk sesiapa yang terlibat dengan diskusi. Insyaallah,selepas ini program ini akan menjadi aktivti tahunan & melibatkan universiti 4 penjuru.Insyallah..~~

Last, Thank You so much JKM KRP
here are da pic :)

Friday, March 12, 2010

nak hujan turun boley??

aku tak tau aku rasa apa masa tu
mungkin tiada perasaan

dengan nada lembut aku berkata kata

sehinggakan ada rakan yang menegur


'eh,tu fatin ke yang tgh bercakap tu'

'kuang ajaq ea korang.ehehe'


yela,orang cakap lembut dengan kita takkn nk tengking2 lak.
hmm... tapi mmg mendapat panggilan yang tidak disangka sangka
tak tau la time tu terkejut ke tak
tapi memang tak rasa apa2


rasa nya sama macam suatu ketika dulu


tapi bila asyik pk & terus pk..
agak terusik gak

tak pe, aku akn berusaha untuk memenuhi janji kepada diri sendiri

untuk AKU

bukan untuk org lain


hmm..xtau nak wat pe skrg,rse cam nak kuar,tp ia mcm stuck kt situ.
mau ikot kamu2 g melaka,tp ada komitmen lain :( mau turun hujan ley x??


ok,mahu tido. bye~~

Thursday, March 11, 2010

duduk sambil jerit jerit

Diwaktu tengahari yang tak berapa nak panas,agak berangin gak kat speaker corner ni. Sambil menayangkan muka yang agak comel.ehe.weee~~.ok!sambung balik. Buat apa aku kat sini sambil menayangkan muka yang agak comel ni??ehehe..tengah menjual tiket untuk KONSERT AMAL BERSAMA FLOP POPPY & FINAL 'ADA BAKAT KE?'..+ tgh berfikir sama ada nak g kelas ke tak jap lagi.huhuhu..

Awat la hang ni malas sangat fatin~
ehehehe..

sebenarnya banyak lagi nk tulis,tapi tiba2 tiada mood.

ala,ckp jela ko mls fatin~~
hohoho~~

ok,bye!!

Sunday, March 7, 2010

comot tomot !!

tunggang langgang!!!!!!

okey2..

kemas balik

hohhoho~~

Friday, March 5, 2010

SSHHHH....

SEMALAM itu HARI AKU
rentak nya begitu perlahan
hanya mengikut tanpa membantah
walaupun di pertengahannya
terasa puting beliung yang melanda

AKU hanya mengikut rentak yang asal

ia kembali tenang selepas pertengahan
hingga membawa diri entah ke mana mana
GILA~~
sebab apa??
pelbagai sebab..
itu..ini..itu..ini..
sudah ku katakan

SEMALAM itu HARI AKU

membeli,makan makanan kegemaran,memandu & terus memandu..
hati tercuit sedikit dengan kecomelan budak itu
kasihan kamu wahai si kecil,tak jumpa dimana ibu kamu ye??
lain kali,jangan nakal2 ye.. :)

pulang dengan rasa tenang
keadaan nya masih lagi perlahan mengikut rentak asal
dan..
ia masih lagi di situ..

semalam itu 04032010..

Thursday, March 4, 2010

KAMU RATU HATI KU

4th Mac 2010..
KAMU sudah 44..

KAMU..
sentiasa berada di dalam ingatn ku
sentiasa ku sebut nama mu di dalam doa2 ku
sentiasa akan berada di sisi ku
sentiasa menjadi kesayangan ku
sentiasa menjadi peneman ku

KAMU..

akan ku dahulukn mu berbanding yang lain
akan menjadi keutamaan ku
akan membuatkan ku bersedih jikala kamu bersedih
akan membuatkan ku berbangga menjadi sebahagian daripada mu

KAMU..

ADALAH RATU HATI KU..

TO..

PUAN AZIDAH BT MD LAZIM..

SELAMAT HARI JADI IBU..

MAY GOD BLESS YOU..

LOVE U SOO MUCH!!!!!!!!!!



p/s:along rindu nk blek umh..huhuhu.tp byk komitmen d sini. :(

Wednesday, February 24, 2010

DIA DATANG :)

aku tau aku sllu kalah dgn lu.
tapi bile di fikirkn balek,kekalhn tu aku yg create sendiri..
mana tak nya aku x cam excited lak nak citer kt lu..
huhuhu
bi
la aku citer,lu dengan muka senyum jahat giler
sambil aku tengok muka lu senyum perli
damn it!!

tapi aku still bercerita kt lu..
hahahaha..
sekarang ni pun bukannya entri pasal nk cerita betapa lu ni seorang pendengar yang baik,

atau pun lu ni seorg pemerli yang berkaliber,
atau pun lu ni mmg dilahirkan sbg pemenang,
atau pun lu ni begitu & begini..


tapi....


sebab aku happy la..

hahahahaha...
lu mesti da dpt agk kn knp??
hhhehhe..
lantak lu la nk pk lu mng lg ke..
aku x pedulik..

tp rsenye cam lps ni,aku da boleh tunjukk
n kt lu ambang2 kekalhn lu..
hohohoho~~
'hidup ni umpama roda,kekadang kita kt atas,kekadang kita kt bawah'

so,watch out bro!!!

hahahahahhaaha

Tuesday, February 23, 2010

HAHAHA! CAM HARAM!!

Rentetan nya agak serabut.Bukannya serabut apa,cuma nampak sibuk disitu.Niat nya ingin lari dari kesibukan itu tapi terjerat juga.Tapi tidak mengapa,bukan untuk sesiapa pun.Untuk 'MEREKA' juga. 'MEREKA' yang selalu menjadi sebutan di dalam doa seharian.

Walaupun terpaksa melalui situasi yang tidak berapa di senangi,tetapi HARUS juga ok!. Sebab 'MEREKA' ni lah.

tidak mengapa, saya SAYANG 'MEREKA'.

Ada juga yang bertanya,tak ramai..cuma sorang dua.

"Macam mana dgn diri sendiri?"

Jawapannya sangat mudah..

"Melihat "MEREKA" senang,itulah diri saya.Anda boleh melihat saya tersenyum kepuasan."

tapi bagaimana untuk yang tidak puas??

hmmm...

"anda akan melihat kemuraman saya untuk situasi begitu"

tapi bagaimana dengan masalah peribadi yang dialami??

"perlu ke nak bagitau orang kalau mereka pun tak dapat nk memahami.tak pe,simpan sendiri k.itu hanya bercerita kepada Maha DIA"

Kepada "MEREKA",jangan risau k. Aku sangat SAYANG korang semua. Walau apa pun kesalahan yang aku buat,sila MAAFKAN aku.

kepada yang concern,aku mmg begitu~~
TERIMA KASIH byk2..